BG|BG
Балевски и Киров Комерс
Шипка, Колаген Peptan®, Куркума и Витамин C
Цена
74.70
лв.
107.90лв.
Точки
20.77
Kомбинация от прахообразен плод от шипка, хидролизиран колаген Peptan® тип I, куркума и витамин C.
Съдържание: Пудра от шипков плод 250г, Биоактивен хидролизиран колаген Peptan® тип I 250г. Пудра от куркума 82г , Витамин C (аскорбинова киселина) 18г.
Начин на употреба: Препоръчителна дневна доза 20гр. разпределени 10гр сутрин преди хранене, 10гр вечер преди лягане.
Опаковка: 600 грама
Количество:
Kомбинация от прахообразен плод от шипка, хидролизиран колаген Peptan® тип I, куркума и витамин C.
Подпомага възстановяването на съединителната тъкан:
Подпомага възстановяването на ставите:
Подпомага възстановяването на хрущялите:
Подпомага възстановяването на костите:
Подпомага възстановяването на ноктите:
Подпомага възстановяването на косата:
Подпомага производството на хиалуронова киселина:
Подпомага поддържането на мускулната маса:
Подобрява чревната пропускливост:
Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на биофлавоноиди, подпомагащи усвояването на колагена. Богатството на желязо и витамините – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), P, PP, придават синергичен ефект при употребата на продукта.
По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (до 2500мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

Peptan® е водеща марка за колагенови пептиди и се използва широко във функционалните храни, напитки, диетични добавки и козметични продукти. Ето някои от основните предимства на колагеновите пептиди Peptan®, превръщайки го предпочитан избор за много потребители и производители, които търсят качествени и ефективни решения за здраве и красота.

1.Висока биологична наличност: Колагеновите пептиди Peptan® се характеризират с бърза и ефективна абсорбция в организма благодарение на тяхната малка молекулна маса.

2.Подобряване на здравето на кожата: Peptan® стимулира производството на колаген в кожата, подобрявайки нейната хидратация, еластичност и общ вид.

3.Поддържане на здравината на ставите и костите: Помага в поддържането за здравината и гъвкавостта на ставите, спомага за заздравяването на костната тъкан.

4.Поддържа здравето на косата и ноктите:
Стимулира производството на колаген, Peptan® подпомага растежа и здравината на косата и ноктите.

5.Спортни предимства: Peptan® подпомага възстановяването на мускулите, подобряването на ставната функция и повишаването на спортните постижения.

6.Безопасен и ефективен: Peptan® е произведен чрез строг контрол на качеството и безопасността, като отговаря на международни стандарти за хранителни добавки.

7.Многофункционален: Може да се включва лесно в различни хранителни продукти, напитки и добавки, благодарение на своите стабилни и разнообразни формулировки.

8.Естествен и устойчив: Peptan® се произвежда от естествени източници и е устойчив при обработка, което го прави идеален за различни приложения.

Комбинирахме колаген и куркума поради техните взаимодопълващи се свойства. Ето защо комбинацията е благоприятна за човешкия организъм.

1.Противовъзпалителни свойства: Куркумата съдържа активния компонент куркумин, който е известен със своите мощни противовъзпалителни свойства. Той подпомага намаляването на възпалителните процеси в ставите и други части на тялото, което допринася за по-ефективната абсорбция и усвояване на колагена.

2.Подкрепа за ставите: Колагенът е важен за поддържане на здравината и функцията на ставите. Комбинацията с куркумата подсилва този ефект, като помага за намаляване на болката и подобряване на мобилността на ставите.

3.Антиоксидантни свойства: Куркумата е мощен антиоксидант, който подпомага защитата на клетките от оксидативни повреди. Това подобрява ефективността на колагена и да поддържа здрава кожа, кости и стави.

4.Подобряване на усвояването: Доказано е, че куркумата подобрява усвояването на различни вещества, включително колагена, като улеснява неговото проникване в клетките.

5.Синергичен ефект: Когато две или повече съставки се комбинират и тяхната обща ефективност е по-голяма от сумата на тяхната индивидуална ефективност, това се нарича синергичен ефект. Комбинацията на колаген и куркума предлага такъв синергичен ефект в подпомагането на здравето на ставите, кожата и общото благосъстояние.


Витамин C е ключов за биосинтеза на колагена:
1.Витамин C участва в хидроксилацията на аминокиселините пролин и лизин, които са важни за образуването на колагенови молекули. Този процес е от съществено значение за стабилността и функцията на колагеновите влакна.

2.Подкрепа за здравословната кожа: Витамин C е антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали и предотвратява преждевременното стареене на кожата. Комбиниран с колагена, който поддържа еластичността и хидратацията на кожата, двете добавки могат да предложат подобрена грижа за кожата.

3.Подобряване на усвояването: Витамин C може да увеличи биодостъпността на колагена, когато се приемат заедно, което означава, че повече колаген може да бъде абсорбиран и използван от тялото.

4.Създаване на колаген: Витамин C е необходим за активацията на ензимите, отговорни за свързването на аминокиселини за образуване на колагеновата структура.

5.Общо здраве: И колагенът, и витамин C подпомагат здравословното функциониране на множество телесни системи. Тяхната комбинация може да подкрепя не само здравето на кожата, но и здравината на ставите, костите и кръвоносните съдове.
Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка или колаген, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки или колаген под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!